UKRATKO, Tko su pavlini?

U kratkim video uradcima možete pogledati i bolje otkriti identitet pavlinskoga reda i na koji je način pavlinski red prisutan u društvu.

Poslanje pavlinskoga reda, njegova duhovnost i apostolska djelatnost, oblikovale su se tijekom stoljeća. Njegov početak i podrijetlo utisnuli su u njegov lik vlastita obilježlja. Prvi pavlini koji su nastojanjem bl. Euzebija osnovali redovničku Obitelj, kao pustinjaci uniješe ljubav prema liturgijskoj molitvi i kontemplacji Boga u samoći i strog način života. Na ovo usmjerenje veliki je utjecaj imalo Pravilo sv. Augustina, koje je dala našem Redu Apostolska Stolica 1308. godine. Pravilo sv. Augustina utjecalo je kroz stoljeća na apostolsko usmjerenje pavlina, obogaćujući naše nasljedstvo novim vrijednostima. Promatrajući razvoj pavlinskoga reda opažamo brigu za ravnotežu i skladno jedinstvo između molitve i pastoralnog djelovanja.

Pavlini posvećuju se na slavu Božju za gradnju Crkve i spasenje svijeta, da bi na ovaj način postigli savršenu ljubav u službi Kraljestva Božjega i postali izrazitim znakom života vječnoga.