Svećeničko ređenje, 28.5.2022

Red Svetog Pavla Prvog Pustinjaka danas je obogaćen novim svećenicima. U glavnom i najvećem pavlinskom svetištu Jasna Gora, četvorica đakona primila su sakrament svećenstva, a među njima i član Hrvatske Pavlinske Viceprovincije Luka Madunić.

U prigodnoj homiliji, Čenstohovski biskup Wacław Depo potaknuo je nove svećenike da uvijek imaju pouzdanja u Božje obećanje da je s njima i da vjeruju u Božju snagu i moć. Dajući im primjer proroka Jeremije, Mojsija i Marije, ukazao je na činjenicu da svećenički život nije lagan, ali Bog upućuje svojim slugama riječi, da je On Spasitelj i Otkupitelj njihov i da će biti s njima zauvijek. General reda pater Arnold Chrapkowski, obraćajuči se mladim svećenicima, istaknuo je da zahvalnost za život i Božji poziv bude neprestano u njihovim srcima i da s tom zahvalnošću služe Božjem narodu.

Novo zaređeni Luka, nakon ređenja komentirajući geslo svoga svećeničkog poziva “Sve mogu u onome koji me jača”, govori da ga te riječi podsjećaju na činjenicu da sam od sebe nije sposoban činiti dobro, nego tek kada dopusti Bogu da djeluje kroz njega.

Novo zaređenom fr. Luki Maduniću želimo Božjega blagoslova i ustrajnosti u svećeničkom pozivu i neka ga u tome prati zagovor Blažene Djevice Marije.