Osvrt na 19. molitveni sabor za nerođene

U subotu 2. 9. u crkvi Rođenja BDm, pri pavlinskom samostanu Svetice (Ozalj) održao se 19. Molitveni sabor za nerođene, svečanost zajedništva u ljubavi i molitvi za sve stvarnosti borbe “za život” koju danas predvode mnoge udruge i apostolati katoličkog svjetonazora, pa tako i “Betlehem” koji je nastao iz pavlinske akcije “Duhovnog posvojenja nerođenog djeteta” još 1999. godine, u Karlovcu-Kamenskom.

Program je bio intenzivno duhovnog karaktera i trajao je od ranog jutra do večeri a mnogi su pristigli vjernici (njih oko sedamsto) sudjelovali žarko u klanjanju, krunici, slavljenju, svetoj misi, slušajući dojmljiva svjedočanstva (osobito Simone Mijoković, obraćenice s velikim svjedočanstvom “za život”) te moleći ispod tzv. plašta Majke Božje Gvadalupske – pobožnosti koju promiču članovi Udruge “Betlehem”. Također, učinjeno je “krunjenje Malog Praškog Isusa” odnosno posveta Svetom Djetetu cijelog apostolata za život.
Ovaj je dan protekao u velikoj radosti, s mnogo djece, uz sudjelovanje samohranih majka s djecom, o kojima u nekoliko kuća za njihov smještaj, skrbi udruga.

To je bio i dan zajedništva s drugim udrugama istog ili sličnog poslanja u Hrvatskoj. Mnoge su mlade obitelji s djecom posjetile u subotu Svetice, kao i Hrvati koji žive i rade u Austriji, Njemačkoj, Švicarskoj.
Uz p. Marka Glogovića koncelebrirala su dvojica svećenika dok je njih šest ispovijedalo ispred crkve stotine koji su pristupili sakramentu pomirenja i pokore.
 
Primijećeno je kako ovaj događaj iz godine u godinu privlači sve više vjernika i kako je sve više onih koji se uključuju aktivno u nastojanja da se spase životi najmanjih među nama.