18. molitveni sabor za nerođene, 10.9.2022

Ove se godine u pavlinskoj crkvi u Sveticama (Ozalj) održava 18. po redu Molitveni sabor za nerođene. Ovaj godišnji nacionalni susret molitelja za život i suradnika udruge Betlehem uvijek započinje molitvom krunice (9.30) i slavljenjem nakon čega slijedi sveta misa. Popodnevni dio obuhvaća svjedočenja, molitvu nad supružnicima željnima djece, nad okupljenom djecom i obiteljima, euharistijsko klanjanje. Ove godine saboru je glavna misao i tema: Gospa u Međugorju poziva i daruje mir. Osobito će se dakle moliti na nakane obitelji u pritiscima i nemirima današnjice, da po zagovoru Kraljice mira siđe Kristov mir na njih.
Udruga Betlehem je izabrala međugorsku duhovnost kao važnu odrednicu svojih molitava i djelovanja te će se ove godine učiniti i posebna posveta Kraljici mira cijelog apostolata kojeg su 1999. g. osnovali pavlini u Hrvatskoj. Na saboru će se podijeliti više desetaka slika Gospe Međugorske koje će nakon blagoslova biti poslane “na hodočašće” obiteljima u težim životnim okolnostima. Očekuje se dolazak mnogih, iz mnogih podružnica udruge kao i prijatelja ovog pokreta. Događaj traje gotovo cijeli dan a svi će moći moliti i u Nazaretskoj kućici Male Gospe kao i obići gradilište pro-life centra koji se gradi tik uz pavlinski samostan i crkvu.
Tijekom cijelog dana ove godišnje duhovne obnove moći će se iskoristiti i prilika za sakrament pomirenja. Sabor ima i humanitarnu stranu pa se toga dana prikupljaju pelene i ostalo potrebno za malu djecu. Udruga otvara i novu kuću a već je pružila utočište i troje majkama s djecom iz Ukrajine. Pavlini i članovi udruge iz Karlovca kao organizatori srdačno pozivaju na ovaj skup zajedništva u molitvi i radosti zbog dara života, a svojim sviranjem i pjevanjem ovom danu služe i članovi molitvene zajednice Isus Sin Marijin iz Karlovca. Očekuje se dolazak i gostiju iz Austrije, BiH i Slovenije.
“Za Krista, za nerođene!”
 

fr. Kornelije Marko Glogović